Info

Big In Asia Podcast

Intervjuer av Simon Hansen, som reser runt och träffar svenskar som gör karriär i Asien som entreprenörer eller högre har befattningar i företag.
RSS Feed
Big In Asia Podcast
2018
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: December, 2016
Dec 29, 2016

Denna vecka pratar jag med Elias Ek, Grundare av Enspyre men även författare av - ”How to start a business in Taiwan.” Med hans 17-år i Taiwan så ger han ovärderliga tips och trixs på hur man kan få jobb i ett land som Taiwan, men även hur entreprenörs klimatet är.

Dec 22, 2016

I detta avsnitt reser Simon till Hong Kong och träffar Karin Brock, APAC manager för framgångssagan Daniel Wellington. Karin har trots sin unga ålder ett rejält CV med befattningar såsom affärsutvecklare på RNB och Global Sales Responsible på IKEA. Funderar ni på hur det är att jobba inom Retail branschen? Hur lyckas man knipa jobbet hos det hetaste klocktillverkaren i sociala medier?

Dec 15, 2016

I veckans avsnitt gästas vi av Taiwankännaren Johan Svennung! Han har varit i Taiwan de senaste 8 åren och jobbar nu som project manager inom Internet of Things på ett medicinteknikbolag, SHL Medical. Avsnittet bjuder även på anekdoter och livskvalitet i Taiwan.

Dec 8, 2016

I detta avsnitt gästas vi av Tom Xiong. Han startade sitt första företag redan som 18-åring. Han är nu grundare och driver en startup som heter Move Shanghai. Funderar du också på hur det är att vara entreprenör i världsmetropolet Shanghai? 

Dec 1, 2016

I detta avsnitt så träffar jag Torbjörn Sternsjö, Director of Business development på Gränges. Torbjörn kom till Kina 1999, ett land där den dubbelsiffriga BNP tillväxt var något så otroligt gränslöst. Numera är Torbjörn hedersmedborgare i Shanghai. I detta avsnitt får vi insikten om hur det är att vara bokstavligen "expat" på ledningsnivå.

1